Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Open dag 24 januari, gezellig druk (foto's)
 
Klas 1:
Klas 2:
Werkweekbrief juni 2018
Klas 3:
Ondernemers op school
Klas 4:

Paasactie op de Boermarkeweg

Wij gunnen alle kinderen de dag van hun leven en daarom gaan we Stichting Hoogvliegers helpen.

Stichting hoogvliegers

Onze leerlingen van klas 1 t/m 4 gaan zoveel mogelijk paaseitjes verkopen en de opbrengst gaat naar Stichting Hoogvliegers.         

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vorig schooljaar werd er binnen de gemeente Emmen op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie een actiedag luxe verzuim georganiseerd. Steekproefsgewijs werden scholen bezocht en afwezige en ziekgemelde leerlingen werden door de school gemeld aan de leerplichtambtenaar. Er vonden tientallen huisbezoeken plaats. Het bleek dat een aantal ouders zonder toestemming onder schooltijd met hun kinderen op vakantie was gegaan. Zij werden opgeroepen door de leerplichtambtenaar voor een proces-verbaal.

Vrijdag 23 februari 2018 wordt er opnieuw een actiedag luxe verzuim gehouden. De school is verplicht (vermoedens van) luxe verzuim te melden bij de leerplichtambtenaar.

Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Sinds vorig schooljaar is het op onze locatie Boermarkeweg mogelijk een extra diploma te halen, namelijk het Functiegericht Associatie Diploma Financieel Ondernemer. Dit diploma omvat twee onderdelen: basiskennis Boekhouden en basiskennis Ondernemerschap. Het onderdeel Ondernemerschap is net afgerond en 96% van de 25 kandidaten is geslaagd voor dit onderdeel. Wij zijn ontzettend trots op deze leerlingen. Woensdag 31 januari hebben zij het deeldiploma voor het onderdeel Ondernemerschap ontvangen. Over een paar maanden wordt ook het onderdeel Boekhouden geëxamineerd.

Lees meer: Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Lindsey Keuris in de Vriendenloterij

Op zondag 4 februari was Lindsey Keuris te zien in het televisieprogramma Vriendenloterij De Winnaars. Zij zong een lied samen met Vajèn van den Bosch. Heb je het programma niet gezien, kijk dan even op Uitzending Gemist (RTL4, 19:20 uur) of Emmen.nu

Lees meer: Lindsey Keuris in de Vriendenloterij