Lobke Rave voor Edukans naar Ghana

Van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart gaat Lobke Rave uit 5 vwo naar Ghana. Samen met 38 andere leerlingen en 15 docenten van scholen voor voortgezet onderwijs in heel Nederland doet ambassadeur Lobke mee aan Edukans Going Global. Dit jaar werken 32 scholen mee aan het uitwisselingsproject van Edukans. Op de locatie Oostestraat solliciteerden meerdere kandidaten naar de functie van verslaggever in Ghana. Ze stuurden een brief met cv en hielden een presentatie voor een sollicitatiecommissie van docenten en Edukansmedewerkers. Lobke kwam als beste uit de bus.

Lees meer: Lobke Rave voor Edukans naar Ghana

Ouders geven voorlichting over hun beroep en hun studie

Ouders geven voorlichting over hun beroep en hun studie

Waar leerlingen doorgaans voorlichtingen bezoeken, die verzorgd zijn door onderwijsinstellingen of door studenten (lees: oud-leerlingen), was er dinsdag 13 februari voor de eerste keer een voorlichtingsavond waar ouders in het middelpunt stonden. We hebben gepolst of er ouders waren die bereid waren deze taak op zich te nemen, en die waren er.

Gepassioneerd vertelden ze over hun carrière. Voor onze leerlingen betekende het dat duidelijker werd dat ze niet alleen kiezen voor een bepaalde studie, maar voor een leven dat telkens maar weer in het teken staat van het maken van keuzes. We hadden ouder-voorlichters die goed konden overbrengen dat je het heft in eigen hand moet nemen, dat je zelf de regie over je eigen leven hebt. Dit alles in het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding).

Lees meer: Ouders geven voorlichting over hun beroep en hun studie

Externe Vooropleiding Muziek Conservatorium ArtEZ

Externe Vooropleiding Muziek Conservatorium ArtEZ

Op 19 februari 2018 om 19.30 in lokaal A4 is er een informatieavond voor alle belangstellenden met de mogelijkheid om vragen te stellen. Heb je interesse in een professionele muziekopleiding en beschik je over genoeg muzikaal talent, dan kun je je hiervoor aanmelden. Na de vooropleiding weet je of een muziekstudie bij je past en ben je goed voorbereid op het toelatingsexamen van het conservatorium.

Graag aanmelden voor de informatieavond bij mevrouw Schuiling via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie klik hier.

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vorig schooljaar werd er binnen de gemeente Emmen op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie een actiedag luxe verzuim georganiseerd. Steekproefsgewijs werden scholen bezocht en afwezige en ziekgemelde leerlingen werden door de school gemeld aan de leerplichtambtenaar. Er vonden tientallen huisbezoeken plaats. Het bleek dat een aantal ouders zonder toestemming onder schooltijd met hun kinderen op vakantie was gegaan. Zij werden opgeroepen door de leerplichtambtenaar voor een proces-verbaal.

Vrijdag 23 februari 2018 wordt er opnieuw een actiedag luxe verzuim gehouden. De school is verplicht (vermoedens van) luxe verzuim te melden bij de leerplichtambtenaar.

4 Mijl clinic van de Sperwers

4 Mijl clinic van de Sperwers

Op maandag 29 januari hebben de eersteklassers van onze locatie Oosterstraat een hardloopclinic gehad van trainers van de Sperwers. Tijdens deze clinic zijn de basistechnieken van het hardlopen behandeld en hebben de leerlingen verschillende looptempo's ervaren. Dit is een eerste aanzet voor de 4 mijl van zondag 8 april. De komende weken gaan we tijdens de lo-lessen met speelse hardloopvormen de leerlingen verder voorbereiden.

sperwers2018

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail