clinic “veilig uitgaan = veilig thuiskomen” klas 3

Dinsdagmiddag  6 maart presenteert de locatie Esdal Vakcollege Emmen de clinic “veilig uitgaan = veilig thuiskomen”.

Waarom? Wij streven, samen met de gemeente Emmen, naar een veilige en gezellige gemeente waarin jongeren van huis tot kroeg of disco veilig kunnen lopen, fietsen en rijden en kunnen genieten van een onbezorgd weekendje stappen. De clinic wordt aangeboden aan alle derde klassers.

Lees meer: clinic “veilig uitgaan = veilig thuiskomen” klas 3

Filmopnames met de brandweer

Leerlingen van klas 1 zijn al weken bezig met het maken van heuse film. De scripts zijn geschreven en de eerste opnamedag is op woensdagochtend 14 februari.  Tijdens deze filmopnames zal de brandweerpost van Emmer-Compascuum aanwezig zijn om het geheel nog wat profesioneler te doen lijken. Dus niet schrikken! De aanwezigheid van de brandweer is onderdeel van het filmproject.

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vrijdag 23 februari 2018: ACTIEDAG luxe verzuim

Vorig schooljaar werd er binnen de gemeente Emmen op de vrijdag voor de voorjaarsvakantie een actiedag luxe verzuim georganiseerd. Steekproefsgewijs werden scholen bezocht en afwezige en ziekgemelde leerlingen werden door de school gemeld aan de leerplichtambtenaar. Er vonden tientallen huisbezoeken plaats. Het bleek dat een aantal ouders zonder toestemming onder schooltijd met hun kinderen op vakantie was gegaan. Zij werden opgeroepen door de leerplichtambtenaar voor een proces-verbaal.

Vrijdag 23 februari 2018 wordt er opnieuw een actiedag luxe verzuim gehouden. De school is verplicht (vermoedens van) luxe verzuim te melden bij de leerplichtambtenaar.

Studiedag 12 februari (Rosenmontag)

Nog even en dan breekt het carnavalsgebeuren weer los. Bij ons in de regio wordt dit op vele plekken gevierd met feesten en optochten. Omdat docenten op maandag 12 februari een studiedag hebben, zijn alle leerlingen deze dag vrij en zijn ze in de gelegenheid om op Rosenmontag deel te nemen aan carnavalsactiviteiten.

Leerlingen Klazienaveen en Esdal Vakcollege Emmen over rode loper

Onder grote hilariteit schreden donderdag 25 januari maar liefst 600 leerlingen van het Esdal Vakcollege Emmen en de locatie Klazienaveen en hun ouders/verzorgers feestelijk gekleed over de rode loper, ter gelegenheid van de première van hun zelfgemaakte films. Voorafgaand aan de Oscar uitreikingen in de Verenigde Staten werden de Esdal-Oscars uitgereikt bij Kinepolis Emmen. Onze locaties Klazienaveen en het Esdal Vakcollege Emmen namen in samenwerking met De Kunstbeweging het initiatief tot een gezamenlijk filmfestival voor derdejaars vmbo-leerlingen. Maar liefst acht klassen van beide locaties namen deel aan dit groots opgezette filmproject.

Lees meer: Leerlingen Klazienaveen en Esdal Vakcollege Emmen over rode loper

Presentatie films CKV-week klas 3 in bioscoop Kinopolis

 Donderdag 25 januari is het zover! De première van de films van de ckv-week. Alle derde klassers hebben in november een week gewerkt aan een klassenfilm en deze donderdag worden alle films vertoond in de Kinopolis (voorheen Utopolis)!

Lees meer: Presentatie films CKV-week klas 3 in bioscoop Kinopolis

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail